.

Genel Bilgi

Yönetim Bilişim Sistemleri

Yönetim Bilişim Sistemleri işletme ve bilişim konularını içeren interdisipliner bir alandır. Günümüz iş dünyasında bilişim sistemleri ile tüm kurum ve işletmelerde etkin ve verimli karar verme süreçleri oluşmuştur. Teknolojik gelişmeler teknoloji ile ilgili yeni sektörlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bununla birlikte iş hayatındaki tüm sektör ve mesleklerde de değişimler meydana getirmiştir. Teknolojide yaşanan bu değişim ve gelişmelerden ötürü teknolojiye adaptasyon işletmeler için başarının ön koşulu olmuştur. Dolayısıyla hem işletmecilik hem de teknoloji bilgisine sahip elemanlara ihtiyaç ortaya çıkmıştır. İşletmelerin yönetim kademelerinde yer alan kişilerin bilgiye ulaşabilen ve görevlerini teknoloji temelli olarak yürütebilen bu anlamda yönetim bilişim sistemleri oluşturabilen ve çalıştırabilen kişiler olması, istenmektedir. Son yıllarda Yönetim Bilişim Sistemleri öğrenimi görmüş kişilere gittikçe artan bir talep olmasına karşın, Türkiye’ de bu özelliğe sahip kişilerin sayısı şu anda oldukça azdır. Bu nedenle mezunlarımızın iş bulma olanakları oldukça fazladır.


Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’ nün temel amacı, 21. Yüzyılda iş dünyasının değişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde, bilgisayar sistemleri yolu ile elde edilen bilgileri işletme ve yönetim alanlarındaki işlevlere ve sorunların çözümüne uygulayabilecek insan gücü yetiştirmektir. Önemli amaçlardan bir diğeri bölüm dâhilinde verilen yönetim ve örgüt psikoloji alanındaki dersler ile de insan ve organizasyon yönetimi konusunda uzman kişiler yetiştirmektir. Bunun yanında yazılım alanında da temel bilgilere ek olarak yapay zekâ, veri madenciliği, görüntü işleme gibi konularda da öğrenciler yetiştirilmektedir. Günümüz teknolojik gelişmelerine uyum sağlayacak nitelikte eğitim verilmektedir.

Çalışma alanları ve İstihdam Olanakları

·         Bilgi işlem merkezleri

·         Veri toplama, saklama ve işlememerkezlerine sahip kurumlar

·         Karar destek ve uzman desteksistemlerini kullanan kurumların üst düzey konumları

·         Proje ve sistem geliştirmebölümleri

·         Yazılım şirketleri

·         Bankalar

·         Ulusal ve uluslararasıdanışmalık şirketleri

·         Yönetim pozisyonları

·         Sistem analisti ve tasarımcısı

·         Programcı

·         Proje yöneticisi

·         IT uzman

·         Satış ve pazarlama yetkilisi

·         İnsan kaynakları uzmanı

 

Bölümümüzde ayrıca 7+1 sistemi uygulanmaktadır.Bu sistemde öğrencilerimiz son dönemlerinde alanında başarılı yazılım şirketleri ve işletmelerde iş başı eğitimi yapmaktadır. Tam bir dönem boyunca süren bu iş başı eğitim sonunda, öğrencilerimiz hem uygulamalı iş deneyimi kazanmakta hem de aynı firmalarda işe başlama imkânı bulabilmektedir.