.

Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü

Öğrenim Ücreti: Katkı Payı/Öğrenim Ücreti miktarları her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmekte olup, kayıt öncesi web sayfamızda kayıt yenileme ile ilgili duyurularda, öğrenci bilgi sisteminde ve okul numaranız ile ilgili bankaya başvurunuzda öğrenilebilir.

Eğitim ve Öğretim Modeli:

Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümünde öğrencilerimizin dünyanın herhangi bir ülkesinde başarılı bir şekilde mesleğini icra edebilecek çağdaş bilgiyle donatılmış, lisan bilen, ekonomik ve ticari yaşama katkı sağlayabilecek nitelikte olabilmeleri için ihtiyaç duydukları eğitim verilmektedir. Bu bölüm sadece muhasebe meslek mensubu yetiştirme amaçlı olmayıp, mali tablo okuma ve raporlama gereksinimi duyan daha geniş bir ilgi grubuna yönelik hazırlanmıştır. Bu bölümde, muhasebe ve finansman yönetimi, denetim, muhasebe standartları ve mali raporlama konularında verilen kavramsal bilgilerin yanında uygulamaya yönelik bilgiler de sunulacaktır. Ayrıca uluslararası kuruluşlarda çalışma olanağı tanıması açısından gerekli donanımı sağlayacak derslere de yer verilmiştir.

Yüksekokulumuzun bütün bölümlerinde 7+1 (Yedi yarı yıl ders bir yarı yıl uygulama) eğitim modeli uygulanmaktadır. Tam bir dönem boyunca süren bu iş başı eğitim sonunda, öğrencilerimiz hem uygulamalı iş deneyimi kazanmakta hem de aynı firmalarda işe başlama imkânı bulabilmektedir.  

Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri: Bölümümüz Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde olup Burdur’un Bucak ilçesinde yer almaktadır.

Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği: Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Burdur’un Bucak ilçesinde bulunmaktadır.

Hazırlık Sınıfı: İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulanmaktadır. İsteğe bağlı yabancı dil (İngilizce) hazırlık sınıfı okumak isteyen öğrencilerden  kayıt aşamasında dilekçe alınmaktadır. Dilekçe veren öğrencilerimiz 1 yıl boyunca Üniversitemiz Burdur Merkez Kampüsünde Yabancı Diller Yüksekokulunda yabancı dil hazırlık sınıfı okumaktadırlar.

Program Akreditasyonları: Programın akreditasyon anlaşması yoktur.

Yurt: Bucak ilçemizde kız ve erkek öğrenciler için Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde 500 kişilik yurt hizmet vermektedir.  Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü yurtlarında barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için işletmeciler aracılığı ile işletilen lokanta, kantin, kafeterya gibi hizmet yerleri bulunmaktadır. Öğrencilere, hafta sonu ve resmî tatil günleri dâhil sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerine katkı sağlamak amacıyla, beslenme yardımı yapılmaktadır. Bu yardım, aylık olarak öğrencilere kupon olarak verilmekte, her gün için ancak bir kupon kullanılmaktadır.

Bütün yurtlarda çalışma salonları, fiziki yapısı müsait olan yerlerde ise spor salonları, bilgisayar donanımlı internet bağlantılı kütüphane, müzik, resim, çizim, bilgisayar, televizyon, ütü, valiz odaları, çamaşır kurutma yerleri, çamaşırhane, internet kafe işletmeleri, satranç vb. odaları bulunmaktadır.

Genel Bilgi

  • Genel Bilgi
  • Misyon - Vizyon
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • İdari Personel
  • Organizasyon Şeması
  • Zeliha Tolunay Kimdir